Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Προώθηση Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων & Συμβουλευτική Καθοδήγηση Επιχειρηματιών


Καινοτομία
Ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο 2013 το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων & Συμβουλευτικής Καθοδήγησης Επιχειρηματιών, ύψους €91 εκατ. από το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων & Συμβουλευτικής Καθοδήγησης Επιχειρηματιών, θα ενισχύσει 7.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 35 ετών, οι οποίοι θα υλοποιήσουν την δική τους καινοτόμα ιδέα.
1. Σκοπός
Στόχο του νέου προγράμματος ενίσχυσης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων & Συμβουλευτικής Καθοδήγησης Επιχειρηματιών, αποτελεί η οικονομική ενίσχυση καινοτομικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, καθώς επίσης και η συμβουλευτική υποστήριξή τους μέσω mentoring, αφενός στο στάδιο σύστασης της νέας επιχείρησης και αφετέρου κατά τη λειτουργία της.
2. Κατηγορίες ενισχύσεων
Το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων & Συμβουλευτικής Καθοδήγησης Επιχειρηματιών αφορά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Οι παρεχόμενες ενισχύσεις αφορούν στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
    • 1Ενέργεια Ι: Χορήγηση χρηματοδοτικών ενισχύσεων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότηταςμε προτεραιότητα σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
    • 2Ενέργεια ΙΙ: Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) των νέων, οι οποίοι έχουν συστήσει επιχείρηση μέσω της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που προβλέπεται στην Ενέργεια Ι της παρούσας δράσης.
    Η συμβουλευτική υποστήριξη της Ενέργειας ΙΙ περιλαμβάνει συμμετοχή σε:
      • 1Θεματικά εργαστήρια (ομαδική επιχειρηματική συμβουλευτική).
      • 2Υπηρεσίες καθοδήγησης, ενδυνάμωσης & επιχειρηματικής υποστήριξης.
      • 3Επιχειρηματικές αποστολές.
      • 4Εκθέσεις-δράσεις αριστείας.
      3. Ωφελούμενοι
      Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας έως 35 ετών.
      Φορέας του Προγράμματος Ενίσχυσης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων & Συμβουλευτικής Καθοδήγησης Επιχειρηματιών αναμένεται να είναι ο ΟΑΕΔ.
      4. Επιλέξιμες δαπάνες
      Οι επιλέξιμες δαπάνες του Προγράμματος Ενίσχυσης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων & Συμβουλευτικής Καθοδήγησης Επιχειρηματιών περιλαμβάνουν την χρηματοδοτική ενίσχυση για τη δημιουργία επιχειρήσεων (Start Up), ιδιαίτερα εκείνων που ενσωματώνουν στοιχεία καινοτομίας.
      Για την έναρξη της επιχείρησης το ποσό της επιχορήγησης δύναται να ανέλθει έως 10.000€, ενώ η συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) των νέων επιχειρηματιών θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε3.000€.
      5. Υποβολή αιτήσεων
      Το πρόγραμμα ενίσχυσης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων & Συμβουλευτικής Καθοδήγησης Επιχειρηματιών αναμένεται να προκηρυχθεί το Α Τρίμηνο του 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου