Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Νέο πρόγραμμα εγγυήσεων για ΜμΕ μέσω ΕΤΕΑΝ


ΕΤΕΑΝ
Σύντομα θα είναι στην αγορά το νέο πρόγραμμα εγγυήσεων που προωθεί το ΕΤΕΑΝ, μέσω του οποίου θα εγγυάται η έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των τραπεζών υπέρ των Μεσαίων, Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΜμΕ).
Στόχοι του νέου προγράμματος εγγυήσεων για ΜμΕ μέσω ΕΤΕΑΝ αποτελούν:
      • 1Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της χρήσης Εγγυητικών Επιστολών εκδόσεως Τραπεζών που απευθύνονται στους προμηθευτές τους, προκειμένου να εξασφαλίζουν μία μόνιμη ροή αγαθών και υπηρεσιών από αυτούς, χωρίς την χρήση κεφαλαίων.
      • 2Η στήριξη της οικονομίας, χωρίς να απαιτείται η χρήση κεφαλαίων, απελευθερώνοντας με αυτόν τον τρόπο ρευστότητα για την προώθησή της σε λοιπούς χρηματοδοτικούς σκοπούς.
Αναλυτικότερα, το νέο πρόγραμμα εγγυήσεων για ΜμΕ μέσω ΕΤΕΑΝ, υποστηρίζει υφιστάμενες, νέες & υπό σύσταση Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές, Επιχειρήσεις. Επιλέξιμες είναι, όλων των κατηγοριών οι Εγγυητικές Επιστολές, καθώς και οι Εγγυητικές Επιστολές λήψης προκαταβολών έναντι κρατικών ενισχύσεων, υπέρ των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε ανάλογα προγράμματα και απευθύνονται στους κρατικούς φορείς διαχείρισης και υλοποίησης των Προγραμμάτων Ενίσχυσης.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι €45 εκατ. εγγυήσεις, καλύπτοντας Εγγυητικές Επιστολές συνολικού ύψους €90 εκατ., δηλαδή το ποσοστό της προσφερόμενης από την ΕΤΕΑΝ εγγύησης ανέρχεται σε 50%.
Η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος ορίζεται μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού του και όχι αργότερα από την 31.12.2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου