Delta Consulting Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες εγκρίσεις στο Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων


Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων
Ανακοινώθηκε την 19/9/2012 η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος"Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων" του ΕΣΠΑ 2007-2013 κατά €51,2 εκατ. για στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, με την εν λόγω αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 3.207 επιπλέον προτάσεις οι οποίες είχαν κριθεί ως επιλαχούσες, πέρα από τις 2.228 που έχουν ήδη ενταχθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2011 με συνολικό προϋπολογισμό €72 εκατ. και η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Στόχος του Προγράμματος, είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Προβλέπει την ενίσχυση του 100%, των δαπανών ίδρυσης εταιρείας, νομικής και λογιστικής υποστήριξης, εξοπλισμού, καθώς επίσης και λειτουργικών δαπανών όπως ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, αγορά πρώτων υλών και το κόστους κάλυψης μιας θέσης εργασίας.
Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η απόφαση ένταξης των 3.207 επιλαχουσών επιχειρήσεων. Ειδικότερα:
      • 1Στις Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά) θα ενταχθεί τοσύνολο των επιλαχουσών επιχειρήσεων, ήτοι 746 επιχειρήσεις.
      • 2Στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία) θα ενταχθούν 2.461 επιχειρήσεις με βαθμολογία από 50,00 και πάνω.
Παράλληλα δίνεται ικανό χρονικό διάστημα στις επιλαχούσες επιχειρήσεις για την έκδοση και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ένταξη και χρηματοδότησή τους καθώς την έναρξη υλοποίησης της επένδυσής τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου